Töötud

Teemad, mis puudutavad sotsiaalvaldkonda

Töötud

PostitusPostitas tõnn Esmaspäev 28 Sept 2009

Ma muidugi ei ole eriti pädev sellest teemast kirjutama aga ma proovin siiski.
Muidugi on seadust kindlasti muudetud, pole nii nagu ennemuistsel ajal :)

Praegu maksab vald palju toetusi peredele,inimestele (arvan nii aga pole uurinud). Võtame esiteks kohe joodikud, kes lausa ootavad seda päeva, millal raha juba saaks, et oleks millegi eest viina osta. Miks nemad saavad "meie" teenitud raha niisama??? Lihtsalt mittemillegi eest !!! Et siis see maha juua ja kiruda, et kurjam küll, mis raha see mingi 7-800 on, mis selle eest saab ? Ütlesin ühele murejoodikule, et anna see raha siis mulle, kui see mingi raha pole aga see ka ei sobinud. Arvan, et neid raha saajaid on liiga palju, vald peaks neid rakendama kusagil vallatöödel, et kellelegi ei kukuks raha lihtsalt sülle, näiteks mingid tunnid täis teha kuu vältel.....või midagi sarnast.
Minu mäletamist mööda käisid ka niinimetatud "korralikud inimesed" , kes olid töötud ,vanasti vallatöödel näiteks lehti riisumas, prügi vedamas, mida iganes.Praegu makstakse küll tööturaha, mida enamus on ka oma palgast maksnud, kes on lähiaegadel töö kaotanud aga see aastake saab ükskord läbi ja mis siis edasi saab ???, kas uued muidusööjad.
Selle kirjakese mõte ei ole kedagi solvata :P
Ma ainult virisen:)
Kasutaja avatar
tõnn
*** (sotsiaalosakonna juhataja)

Re: Töötud

PostitusPostitas arro Esmaspäev 28 Sept 2009

Üks väga hää tähelepanek!
Kasutaja avatar
arro
Administraator

PostitusPostitas tõnn Reede 02 Okt 2009

Aga minu mälu järgi ei tohtinud vist neid tööle rakendada :? , võib-olla on see ka teatud omavalitsuse teha. ;)
Kasutaja avatar
tõnn

PostitusPostitas arro Reede 02 Okt 2009

Ühesõnaga muidusööjad! Mis sa muud ikka nende kohta oskad öelda.
Kasutaja avatar
arro
Administraator

PostitusPostitas tõnn Laupäev 03 Okt 2009

Meie ju niisama ei saa raha,ma pean silmas töölisi, kes käivad tööl ja teenivad tulu ja maksavad makse, me peame nagu neid üleval aga kui ma teen tööd selleks, et neid ja ennast ülevalpidada ja maksta ka nende kommunaalid (mida kindlasti vald ka teeb, vähemalt osadel) ,miks nad peavad niisama niiöelda palka saama mittemillegi eest, see nagu on meile, ok, ütleme siis , et mulle näiteks ahistav. Asi võibolla isegi pöhimõttes. Ja leian kindlasti, et vald peaks neid rakendama, koristagu siis näiteks koerajunne, millele ma võin peale astuda ja libastuda, seejärel haiguslehele jääda :D .....Ja jälle vallatulu väheneb :o
Kasutaja avatar
tõnn

PostitusPostitas arro Pühapäev 04 Okt 2009

Su jutus on täitsa tõetera sees. Kui me kõik otsustaks hakata sama elu elama, mis nemad, siis kes vallale raha teenivad? Lõpuks pole lihtsalt raha mida vallavaestele maksta, seega peab nad varem või hiljem tööle rakendama. Mina pooldan samuti seda, et niisama seda raha ei peaks nad saama. Mingisugust ühiskondlikku kasulikku tööd peaksid nad küll tegema. Asi on muidugi selles, kas neid on võimalik kuidagi tööle saada?
Kasutaja avatar
arro
Administraator

PostitusPostitas tõnn Teisipäev 01 Dets 2009

Hakkan siin nüüd hoopis muud juttu ajama :) , kuigi see ka nagu töötutega seotud ;)
Mis meil siis nädalavahetus toimus 27.11-28.11? Vargad vist käisid autosid rüüstamas ja makke varastamas, vististi 10 ringis autod said kannatada. Ma ei ole eriti arusaanud :? sellest, et varastavad 2000.- maki ja paljudel näiteks ei maksa makk niigi palju. Pärast müüvad mingi 400.- healjuhul maha :D aga lõhutud autod, mida peab parandama, kellel aken, kellel uks katki, maksavad omanikele kordi ja kordi rohkem. Imelik. Kas vallaissid pole mõistnud, et on rahva väikse viha all,et valgustuse taastamine oleks hea plaan või teisest küljest--nad ehk ei ihkagi järgmistel valimistel poolehoidu saada
Kasutaja avatar
tõnn

PostitusPostitas arro Neljapäev 10 Dets 2009

Valgustusest oli meil juttu juba kuskil... ju vallaisad arvavad, et nii on odavam... millal enne riik tavakodanikust huvi tundnud on :lol:
Kasutaja avatar
arro
Administraator

Mine Sotsiaalvaldkond

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline